День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

26 лютого - День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя символізує опір окупації, що триває вже десять років.

Ця пам’ятна дата встановлена 2020 року Указом Президента України № 58 на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, відзначення річниці проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей.

Агресори переслідують корінний народ півострова. Кримські татари не визнали російської окупації та заявляють про свій протест проти порушень прав людини й норм демократії, до яких систематично вдаються і загарбники.

У питанні приналежності Криму весь цивілізований світ на боці України. Наша країна має абсолютну міжнародну підтримку. Повернення Криму до України неодмінно відбудеться.

З нагоди відзначення пам’ятної дати у закладі проходять виховні години на тему «Спротив триває!», конкурс та онлайн-виставка дитячого малюнка на тему «Мій Крим».

Крим – частина України, і вона буде звільнена від окупанта. Крим – це Україна!

/Files/images/rzne/photo_2024-03-04_13-57-22.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0